Antena 3 CNN Externe Primii militari americani au ajuns în Polonia

Primii militari americani au ajuns în Polonia

Principalele forțe din Divizia 82 Aeropurtată anunțate de SUA au ajuns în Polonia, a anunțat vineri șeful Ministerului Apărării Naționale, Mariusz Błaszczak.

Primii militari americani au ajuns în Polonia
Sursa foto: Twitter/mblaszczak
de Alexandra Ionescu    |    04 Feb 2022   •   16:27

"Mai multe avioane americane aterizează în Polonia. Aceasta este una dintre etapele pregătitoare pentru deplasarea forțelor americane. În curând, forțele Diviziei 82 Aeropurtate, una dintre cele mai renumite unități americane, vor ajunge în Polonia" - a scris Błaszczak pe Twitter.

Cu o clipă mai devreme, posturile de televiziune poloneze au arătat aterizarea avionului de transport C-130 Hercules pe aeroportul Rzeszów-Jasionka. O duzină de soldați au debarcat din avion.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Pe profilul de twitter al Ministerului Apărării Naționale a fost difuzat și un film, care înfățișa cu exactitate un avion american și un grup de soldați care debarcau. Înregistrarea mai arată că principala marfă a avionului este echipamentul adus de americani.

"Soldații Diviziei 82 Aeropurtate din SUA vor întări forțele americane deja staționate în Polonia. Procesul de transfer de trupe este în desfășurare. Soldații acestei divizii au acționat deja împreună cu polonezii în timpul misiunilor militare în străinătate sau exercițiilor comune" - a scris pe Twitter al Ministerului Apărării Naţionale.

Miercuri, Pentagonul a anunțat o creștere temporară a numărului de trupe americane în Europa pentru a întări flancul estic al NATO din cauza concentrării trupelor ruse la granița cu Ucraina. 2.000 soldați vor fi trimiși în Polonia și Germania.

Aproximativ 1.000 vor fi transferate din Germania în România.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close