Antena 3 CNN Externe Militari care au căzut prizonieri în luptele din Doneţk, obligaţi să mărşăluiască în faţa localnicilor din oraş

Militari care au căzut prizonieri în luptele din Doneţk, obligaţi să mărşăluiască în faţa localnicilor din oraş

Militari care au căzut prizonieri în luptele din Doneţk, obligaţi să mărşăluiască în faţa localnicilor din oraş
23 Ian 2015   •   09:54

Mai mulţi militari, care au căzut prizonieri în luptele de pe aeroportul din Doneţk, au fost obligaţi să mărşăluiască prin faţa localnicilor din oraş. Soldaţii au fost pedepsiţi astfel pentru noile bombardamente de la Doneţk. Un autobuz plin cu călători a fost lovit de un obuz în cele mai recente atacuri şi cel puţin 13 oameni au murit. Incidentul a avut loc după încheierea unei noi runde de negocieri la Berlin.

Prizonierii au fost obligaţi să mărşăluiască prin faţa locuitorilor din Doneţk, oraş în care se dau lupte grele cu forţele guvernamentale ucrainiene. În strigătele oamenilor, militarii ucrainieni capturaţi pe aeroportul din Doneţk au fost obligaţi să îngenuncheze pe locul în care, cu câteva ore înainte, un obuz a distrus un autobuz plin cu călători.

Bombardamentul a avut loc într-un cartier al Doneţkului care a fost, până acum, ferit de lupte. Proiectilul a căzut pe un autobuz plin cu navetişti şi a atins şi un alt autoturism. Explozia a fost atât de puternică încât cele două vehiule au fost distruse complet.

Atacul vine în contextul în care rebelii separatişti din estul Ucrainei şi-au intensificat atacurile asupra forţelor guvernamentale. Armata ucraineană şi-a retras trupele de pe principala poziţie ocupată pe aeroportul din Doneţk, un punct cheie pentru controlul asupra oraşului.

Noile atacuri au avut loc după ce, la Berlin, a avut loc o nouă rundă de discuţii pentru pace între Occident, Rusia şi Ucraina. Delagaţiile au convenit instituirea unei linii de demarcaţie, în spatele căreia, atât forţele ucrianiene cât şi cele ale rebelilor trebuie să îşi retragă armamentul greu.



×
Subiecte în articol: donetk Ucraina
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close