Antena 3 CNN Externe Militarii americani aflați pe navele interceptate în Iran au fost eliberați

Militarii americani aflați pe navele interceptate în Iran au fost eliberați

Militarii americani aflați pe navele interceptate în Iran au fost eliberați
13 Ian 2016   •   12:50

Marinarii de pe cele două nave americane cu care Washingtonul a pierdut contactul în Golful Persic 'au fost eliberați', au anunțat miercuri Gardienii Revoluției, forța de elită a regimului de la Teheran, într-o declarație dată publicității de postul național iranian de televiziune, potrivit AFP și Reuters.

După o analiză, s-a ajuns la concluzia că intrarea lor în apele teritoriale ale țării nu a fost un act intenționat. După ce au prezentat scuze, ei au fost eliberați în apele internaționale', se arată în comunicatul de presă al Gardienilor Revoluției. Teheranul confirmase miercuri dimineață interceptarea a două nave de patrulare ale Forțelor navale ale SUA, cu 10 marinari la bord, care au intrat în apele teritoriale iraniene din Golful Persic.

Comunicatul Gardienilor Revoluției informase că "cei zece marinari — nouă bărbați și o femeie — au fost duși într-un loc sigur" și că în momentul interceptării lor portavionul american USS Truman și portavionul francez Charles de Gaulle se aflau în zonă, însă "în apele internaționale". Potrivit agenției de presă Fars, cele două nave militare americane au pătruns "doi kilometri în interiorul apelor teritoriale iraniene, iar aparatele lor GPS confirmă acest lucru".

×
Subiecte în articol: militari
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close