Antena 3 Externe Militarii americani desfăşoară operaţiuni în oraşul sirian Raqqa, ocupat de Statul Islamic

Militarii americani desfăşoară operaţiuni în oraşul sirian Raqqa, ocupat de Statul Islamic

12 Iul 2017   •   23:34
Militarii americani desfăşoară operaţiuni în oraşul sirian Raqqa, ocupat de Statul Islamic
Sursa foto: Foto: Twitter

Consilieri militari americani acţionează în inima oraşului Raqqa, ultimul bastion al grupării jihadiste Stat Islamic (SI) în Siria, a afirmat miercuri un purtător de cuvânt al armatei americane.

Soldaţii, în marea lor majoritate membri ai forţelor speciale, îndeplinesc o misiune de "consiliere şi asistenţă" a luptătorilor din Forţele Democratice Siriene (FDS, antijihadiste), a precizat colonelul Ryan Dillon, subliniind că aceştia nu luptă în mod direct, ci coordonează în special loviturile aeriene. 

Aceşti soldaţi se găsesc astfel mai aproape de lupte decât forţele americane care asistă armata irakiană la Mosul. "Ei sunt mult mai expuşi la contactul cu inamicul decât în Irak", a declarat Ryan Dillon. 

Armata americană rămâne discretă asupra prezenţei sale exacte în Siria, dar deja a dezvăluit că circa 500 de membri ai forţelor speciale se află pe teren pentru a forma şi susţine FDS.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close