Antena 3 CNN Externe Militarii din Ungaria au ordin să tragă în imigranţi? Răspunsul premierului Viktor Orban

Militarii din Ungaria au ordin să tragă în imigranţi? Răspunsul premierului Viktor Orban

Militarii din Ungaria au ordin să tragă în imigranţi? Răspunsul premierului Viktor Orban
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Sep 2015   •   10:38
Ungaria nu intenționează să tragă asupra imigranților care încearcă să treacă de gardul ridicat la frontiera de sud a țării, cu Serbia, și dorește să discute despre cotele europene pentru primirea refugiaților odată ce frontierele externe ale Europei vor fi închise, a declarat premierul ungar Viktor Orban, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Într-un interviu difuzat luni de postul public austriac ORF, Victor Orban și-a reiterat poziția potrivit căreia mulți imigranți care sosesc în țara sa din zonele de criză din Orientul Mijlociu, Africa și Asia fug de sărăcie și nu sunt cu adevărat refugiați care au nevoie de azil.

'Noi protejăm Europa conform normelor europene care prevăd că granițele pot fi traversate doar în anumite zone în mod controlat și după înregistrare', a afirmat el în interviul pentru ORF.

Întrebat dacă militarii desfășurați de-a lungul frontierei vor primi ordin să tragă asupra imigranților, șeful guvernului ungar a afirmat: 'Nu este necesar deoarece va exista un gard de care nu se va putea trece. Cine vrea totuși să treacă de acest gard trebuie arestat și condamnat. Nu va fi necesară folosirea armelor'.

Europa, confruntată cu cel mai mare val de imigranți după destrămarea Iugoslaviei în 1990, este împărțită în legătură cu propunerea susținută de Germania și Austria privind stabilirea unor cote fixe pentru primirea imigranților. Întrebat dacă Ungaria ar putea accepta un astfel de sistem, el a răspuns: 'Dacă frontierele externe ale Europei nu sunt blocate nu are niciun sens să vorbim de cote. Când vom închide frontiera externă și vom opri astfel imigrația ilegală, atunci putem vorbi despre orice soluție', a mai spus Viktor Orban.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close