Antena 3 CNN Externe Bacterie periculoasă în aparatele de îngheţată. Trei oameni au murit după ce au băut milkshake-uri contaminate

Bacterie periculoasă în aparatele de îngheţată. Trei oameni au murit după ce au băut milkshake-uri contaminate

Trei persoane au murit după ce au fost infectate cu bacteria Listeria, depistată în aparatele de făcut îngheţată ale unui restaurant din Tacoma, Washington, transmite DPA.

Bacterie periculoasă în aparatele de îngheţată. Trei oameni au murit după ce au băut milkshake-uri contaminate
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Aug 2023   •   18:40

Bacteria a fost identificată în toate cele trei feluri de milkshake vândute la restaurantul Frugals, a transmis vineri Departamentul de Sănătate Publică al statului Washington.

Şase persoane au fost spitalizate după ce au consumat milkshake-uri în restaurantul respectiv.

"Anchetatorii au găsit Listeria în aparatele de îngheţată, care nu au fost curăţate corespunzător", au precizat autorităţile.

"Nu ar fi alte restaurante Frugals afectate. Restaurantul a încetat să folosească aparatele de îngheţată la 8 august, însă Listeria poate îmbolnăvi oamenii până la 70 de zile" de la consum.

Citeşte şi: O ciupitură de purice l-a lăsat pe un bărbat fără mâini și părți din picioare: "În 24 de ore a fost conectat la ventilator"

Experţii în sănătate publică au testat amprenta genetică a bacteriei din milkshake-uri şi au ajuns la concluzia că este vorba de aceeaşi tulpină de Listeria care a îmbolnăvit cele şase persoane între 27 februarie şi 22 iulie.

Toate cele şase persoane prezentau afecţiuni care compromiteau capacitatea sistemului lor imunitar de a lupta împotriva infecţiilor, a declarat Departamentul de Sănătate.

×
Subiecte în articol: milkshake bacterie Listeria Frugals
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close