Antena 3 CNN Externe MINCIUNA care poate îngropa SUA. Informaţia descoperită de ziarul german BILD despre Obama şi Merkel

MINCIUNA care poate îngropa SUA. Informaţia descoperită de ziarul german BILD despre Obama şi Merkel

MINCIUNA care poate îngropa SUA. Informaţia descoperită de ziarul german BILD despre Obama şi Merkel
de O.P.    |    28 Oct 2013   •   11:39

Preşedintele SUA, Barack Obama, a fost informat din anul 2010 că serviciile secrete americane interceptau comunicaţiile cancelarului Angela Merkel, dar nu a oprit operaţiunea, afirmă un oficial de rang înalt din cadrul Agenţiei americane pentru Securitatea Naţională, citat de Bild.

Potrivit unei surse guvernamentale germane, Barack Obama i-a prezentat scuze Angelei Merkel în timpul conversaţiei de miercuri, preşedintele SUA argumentând că nu ştia de activităţile de interceptare.

Dar o sursă din cadrul NSA a declarat duminică pentru publicaţia germană Bild că directorul Agenţiei, Keith Alexander, l-a informat personal pe Obama în 2010 despre operaţiunile de interceptare a Angelei Merkel.

"Obama nu a oprit operaţiunea, ci mai degrabă a permis să continue", a declarat oficialul de la NSA.

NSA dezminte că Barack Obama ar fi fost informat privind spionarea Angelei Merkel

NSA, agenţia americană înzestrată cu interceptarea comunicaţiilor, a asigurat că preşedintele american Barack Obama nu a fost informat cu privire la o posibilă spionare a cancelarului german Angela Merkel, dezminţind astfel informaţiile transmise de un jurnal german.

Şeful NSA, generalul Keith "Alexander nu a discutat cu preşedintele Obama în 2010 despre o presupusă operaţiunie de informaţii la adresa cancelarului Merkel şi nu a discutat niciodată despre orice fel de operaţiune în care aceasta ar fi fosr implicată. Informaţiile din presă afirmând contrariul nu sunt adevărate", afirmă într-un comunicat o purtătoare de cuvânt a NSA 

×
Subiecte în articol: Barack Obama Angela Merkel
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close