Antena 3 CNN Externe Minerii chilieni salvaţi au fost decoraţi şi au jucat fotbal cu preşedintele

Minerii chilieni salvaţi au fost decoraţi şi au jucat fotbal cu preşedintele

Minerii chilieni salvaţi au fost decoraţi şi au jucat fotbal cu preşedintele
Sursa foto: Foto: video News
26 Oct 2010   •   19:25

Minerii chilieni, salvaţi după 69 de zile sub pământ, au avut parte de primirea cuvenită unor eroi în capitala ţării, unde au fost decoraţi de şeful statului. Preşedintele şi-a respectat promisiunea şi, alături de consilierii săi, a jucat un meci de fotbal cu echipa minerilor.

Cei 33 de mineri au primit, din mâinile preşedintelui Sebastian Pinera, medalia celei de-a 200-a aniversări a independenţei statului Chile. Ei le-au mulţumit apoi miilor de simpatizanţi veniţi să-i salute.

Minerii au dat autografe şi s-au fotografiat în faţa capsulei de salvare, adusă, în faţa palatului prezidenţial. Ei nu i-au uitat nici pe colegii lor care muncesc din greu, fără să fi avut norocul să ajungă vedete.

A urmat meciul, promis de Pinera îndată după salvarea minerilor, între echipa acestora şi o selecţionată a salvatorilor şi consilierilor prezidenţiali. Minerii au condus cu doi la zero, datorită unuia dintre ei, fost jucător profesionist.

Dar echipa prezidenţială a egalat şi în final a repurtat victoria printr-un gol înscris chiar de şeful statului. Preşedintele a scăpat astfel cu bine de pariul pe care-l făcuse, în glumă, cu minerii.

Pe un ton mai serios, Pinera a anunţat o reformă a sistemului de protecţie a muncii, pentru a preveni noi catastrofe miniere care ar putea avea un final mai puţin fericit.

Minerii chilieni au fost decoraţi

×
Subiecte în articol: mineri Chile fotbal presedinte
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close