Antena 3 CNN Externe Angela Merkel a început o ofensivă diplomatică în Europa. România nu se află pe agenda ei

Angela Merkel a început o ofensivă diplomatică în Europa. România nu se află pe agenda ei

Angela Merkel a început o ofensivă diplomatică în Europa. România nu se află pe agenda ei
de S.T.    |    22 Aug 2016   •   16:31

Matteo Renzi, Angela Merkel și Francois Hollande vor căuta mijloacele de relansare a unei Europe aflate în plină criză de identitate în cursul unei reuniuni în trei, luni după-amiază, pe Marea Mediterană, în largul coastelor Italiei, comentează AFP, potrivit Agerpres.

Decizia britanică de a părăsi UE, "Brexit", și consecințele sale asupra viitorului Uniunii Europene i-au reunit foarte repede pe conducătorii francez, italian și german. În cursul mini-summit precedent, la Berlin, în 27 iunie, ei lansaseră un apel pentru o "nouă impulsionare" în favoarea Europei.

Reîntâlnirea lor luni, pe Mediterana, intervine cu trei săptămâni înaintea unui summit european extraordinar, prevăzut pentru 16 septembrie la Bratislava și convocat după Brexit.

Angela Merkel începe o ofensivă diplomatică înaintea summitului care va aborda viitorul UE după Brexit

Cancelarul german Angela Merkel a început o ofensivă diplomatică pentru pregătirea summitului european ce va avea loc pe 16 septembrie, la Bratislava.

Cancelarul german se va deplasa miercuri în capitala Estoniei, Tallinn, joi la Praga și vineri la Varșovia. Pe lângă întrevederile bilaterale, în capitala Poloniei va participa și la o reuniune a premierilor țărilor Grupului de la Vișegrad (Cehia, Polonia, Slovacia și Ungaria).

Ea va reveni tot vineri la Berlin și îi va primi la castelul Meseberg pe premierii olandez, suedez și danez, pentru ca sâmbătă să se reunească cu șefii guvernelor din Austria, Bulgaria, Croația și Slovenia. România nu se află pe agenda ei.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close