Antena 3 CNN Externe Ministerul Afacerilor Externe acordă sprijin românilor care părăsesc Fâşia Gaza

Ministerul Afacerilor Externe acordă sprijin românilor care părăsesc Fâşia Gaza

Ministerul Afacerilor Externe acordă sprijin românilor care părăsesc Fâşia Gaza
02 Ian 2009   •   13:51

Ministerul Afacerilor Externe le recomandă cetăţenilor români aflaţi în Fâşia Gaza să contacteze Ambasadele României din Tel Aviv şi din Cairo pentru a demara formalităţile de ieşire din teritoriu.
Totodată, MAE precizează că este pregătit să acorde asistenţa necesară cetăţenilor români aflaţi în Fâşia Gaza, care doresc să părăsească zona, şi îi asigură de 'întreaga asistenţă necesară' în obţinerea aprobărilor autorităţilor israeliene, eliberarea documentelor de călătorie, dacă este cazul, precum şi de tranzitarea teritoriului israelian până în Iordania.
Pentru o gestionare eficientă a solicitărilor de sprijin venite din partea cetăţenilor români, echipa consulatului de la Tel Aviv a fost întărită, se arată într-un comunicat remis Agerpres.
Până în prezent, la Ambasada României din Tel Aviv au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea a două familii (9 persoane) în vederea părăsirii zonei de conflict.
În cursul zilei de vineri, va avea loc o întrevedere a ministrului afacerilor externe, Cristian Diaconescu, cu ambasadorul Israelului la Bucureşti, Oren David, mai informează comunicatul MAE.
Agerpres

×
Subiecte în articol: Fasia Gaza romani MAE
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close