Antena 3 CNN Externe Atenţionare de călătorie emisă de MAE pentru românii care merg în Norvegia: Coduri roșu și portocaliu de inundații

Atenţionare de călătorie emisă de MAE pentru românii care merg în Norvegia: Coduri roșu și portocaliu de inundații

Ministerul Afacerilor Externe din România a emis o atenționare de călătorie în Norvegia ca urmare a prelungirii avertizărilor cod roșu și cod portocaliu de inundații.

Atenţionare de călătorie emisă de MAE pentru românii care merg în Norvegia: Coduri roșu și portocaliu de inundații
Sursa foto: Profimedia
de Silvia Preda    |    13 Aug 2023   •   12:13

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regatul Norvegiei că, în conformitate cu datele transmise de autoritățile locale, pentru perioada 13 - 14 august, se mențin codul roșu și codul portocaliu de inundații pentru zone din sudul țării.

Este vorba despre fenomene ce pot conduce la eroziunea albiilor râurilor, revărsarea râurilor, creșteri rapide ale nivelurilor apelor, închidere/rupere de drumuri și poduri, afectarea rețelelor de transport/electricitate, inundații ale clădirilor și infrastructurii, posibile blocaje ale canalelor, din cauza plutirii în derivă a gheții desprinse de pe versanți.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Norvegiei, a precizat MAE.

×
Subiecte în articol: norvegia cod rosu inundatii
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close