Antena 3 CNN Externe Ministerul Apărării al Rusiei a cerut distrugerea cadavrelor militarilor morți în războiul din Ucraina

Ministerul Apărării al Rusiei a cerut distrugerea cadavrelor militarilor morți în războiul din Ucraina

Ministerul Apărării din Rusia a ordonat distrugerea cadavrelor militarilor care și-au pierdut viața în războiul din Ucraina.

Ministerul Apărării al Rusiei a cerut distrugerea cadavrelor militarilor morți în războiul din Ucraina
Sursa foto: Getty images/Anastasia Vlasova / Stringer
de Mia Lungu    |    06 Mar 2022   •   11:07

Documentul, din data de 26 februarie, este semnat de ministrul adjunct al Apărării, Alexei Kryvoruchko, și a fost făcut public de Comandamentul Operațional „Nord” din Ucraina, potrivit Adevărul.

În cadrul documentului, Ministerul Apărării de la Moscova cere ca, începând cu data de 1 martie, militarii ruși care luptă în Ucraina să nu mai aibă acte de identitate asupra lor.

De asemenea, se solicită luarea măsurilor de evacuare a cadavrelor armatei ruse din Ucraina şi asigurarea îndepărtării/ascunderii cadavrelor,pe timp de noapte, în „punctele de desfăşurare permanentă şi înmormântarea lor într-o groapă comună cu atribuirea de numere”, inclusiv în Belarus.

În plus, documentul prevede că, în cazul în care este imposibilă evacuarea cadavrelor, este necesar să se ia „decizia distrugerii lor la locul respectiv”.

"Tot ce trebuie să ştiţi despre atitudinea inamicului faţă de soldaţii lor. În timp ce soldaţii ucraineni căzuţi sunt escortaţi pe ultima cale ca eroi şi li se onorează memoria", a comentat instituţia militară ucraineană.

 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close