Antena 3 CNN Externe Ministerul de Externe, comunicat important despre românii din Turcia

Ministerul de Externe, comunicat important despre românii din Turcia

Ministerul de Externe, comunicat important despre românii din Turcia
de S.T.    |    01 Ian 2017   •   14:37

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că nu sunt persoane de cetăţenie română între victimele identificate până în acest moment ale atacului armat din noaptea de Revelion de la Istanbul.

„Conform datelor obţinute până la acest moment, nu există persoane de cetăţenie română printre victimele identificate. Precizăm că procedura de identificare a celorlalte persoane decedate este în curs de desfăşurare. Totodată, menţionăm că oficiul consular nu a primit nicio solicitare de la vreun cetăţean român în legătură cu incidentul din Istanbul”, anunţă Ministerul Afacerilor Externe.

Consulatul General al României la Istanbul menţine cazul în atenţie, păstrează legătura cu autorităţile locale şi cu spitalele la care au fost internate victimele, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, în funcţie de necesităţi.

Atac armat în noaptea de Revelion. Teroristul din Istanbul este încă liber

Autorităţile turce au anunţat că 39 de persoane, între mulţi cetăţeni străini, şi-au pierdut viaţa, în vreme ce alte 69 au fost rănite după ce un atacator înarmat necunoscut a deschis focul în clubul Reina din Istanbul, în timp ce 500-600 de persoane sărbătoreau trecerea dintre ani pe malul european al Bosforului. 

Conform autorităţilor, atacatorul a intrat în clubul de noapte îmbrăcat în costum de Moş Crăciun şi a împuşcat mai întâi un poliţist şi un civil care erau în faţa localului din Istanbul. Atacul armat a avut loc în jurul orei locale 01.30.

Noapte de Revelion însângerată la Istanbul. Primele imagini în care atacatorul este surprins de camerele de luat vederi - VIDEO

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close