Antena 3 CNN Externe Ministerul ungar de Interne dezminte oficial afirmaţia privind amânarea aderării României la Schengen

Ministerul ungar de Interne dezminte oficial afirmaţia privind amânarea aderării României la Schengen

Ministerul ungar de Interne dezminte oficial afirmaţia privind amânarea aderării României la Schengen
06 Ian 2011   •   12:33

Maghiarii neagă declaraţia privind amânarea aderării României la Schengen. Biroul de presă al Ministerului de Interne de la Budapestea susţine că ministrul Sandor Pinter nu a dat niciun interviu pentru agenţia DPA. Oficialii maghiari promit că vor da şi o declaraţie oficială în acest sens în următoarele ore.

"Ministrul nostru de Interne nu a dat niciun inteviu acestei agenţii de presă. Ieri a fost o conferinţă de presă în hotelul Intercontinental (n.r Budapesta) cu jurnalişti din Bruxelles. A fost pusă o întrebare despre Schengen dacă minstrul (n.r. Sandor Pinter) apreciează eforturile României şi Bulgariei pentru a face posibilă intrarea în Schengen. Noi ştim opinia germanilor şi francezilor şi ştim că au dubii. Dar una din priorităţile noastre este să facem posibilă aderarea voastră la Schengen în timpul preşedinţiei noastre",a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerul ungar de Interne.

MAI ungar dezminte afirmaţia ministrului Sandor Pinter


Presa germană a preluat, joi, o declaraţie pe care ministrul ungar de Interne, Sandor Pinter, ar fi dat-o agenţiei de ştiri DPA. Potrivit acesteia, aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen ar fi fost amânată pe motiv că cele două ţări mai au de îndeplinit "o serie de sarcini", astfel că o aderare la termenul fixat de 31 martie 2011 este imposibilă.


×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close