Antena 3 CNN Externe Miniștrii de Externe din Rusia și Ucraina se vor întâlni joi în Turcia

Miniștrii de Externe din Rusia și Ucraina se vor întâlni joi în Turcia

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov și omologul său ucrainean Dmytro Kuleba se vor întâlni joi la un forum organizat în sudul Turciei.

Miniștrii de Externe din Rusia și Ucraina se vor întâlni joi în Turcia
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    07 Mar 2022   •   20:12

Mevlut Cavusoglu, ministrul de externe al Turciei, a făcut anunțul luni și a spus că va participa la întâlnirea din orașul Antalya. Ministerul de Externe al Rusiei a confirmat informația.

Turcia, membră NATO, care împarte o graniță maritimă cu Rusia și Ucraina în Marea Neagră, s-a oferit să medieze între părți. Ankara are relații bune atât cu Moscova, cât și cu Kievul și a numit invazia Rusiei inacceptabilă, chiar dacă se opune sancțiunilor împotriva Moscovei.

„Sperăm în special că această întâlnire este un punct de cotitură și un pas important către pace și stabilitate”, a transmis Mevlut Cavusoglu, potrivit Reuters.

Pe măsură ce Rusia intensifică atacurile asupra civililor, există îngrijorări din ce în ce mai mari că mii de ucraineni ar putea muri în zilele următoare dacă nu vor primi curând asistență și dacă focurile asupra civililor nu vor înceta.

Ucraina a respins propunerea Kremlinului de a evacua sute de mii de oameni nu în Occident, ci în Rusia și în Belarus. Oleksiy Danilov, șeful Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei a acuzat Rusia că blochează încercările de ajutorare a persoanelor vulnerabile.

Bilanțul civililor crește. Un consilier al președintelui, Mykhailo Podoliak, a declarat că 202 școli, 34 de spitale și peste 1.500 de clădiri rezidențiale au fost distruse de la începutul războiului și că aproape 1.000 de orașe și sate sunt complet lipsite de electricitate, apă și căldură, potrivit The New York Times.

 

 

×
Subiecte în articol: Ucraina Rusia turcia Moscova
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close