Antena 3 CNN Externe Miniştri francezi, vedete pe net. Au făcut play-back într-un clip de promovare al partidului (VIDEO)

Miniştri francezi, vedete pe net. Au făcut play-back într-un clip de promovare al partidului (VIDEO)

Miniştri francezi, vedete pe net. Au făcut play-back într-un clip de promovare al partidului (VIDEO)
13 Dec 2009   •   15:01

Mai mulţi miniştri francezi au ajuns vedete pe internet, după ce au dansat şi au făcut play-back într-un clip de promovare al partidului condus de preşedintele Nicolas Sarkozy. Imaginile au stârnit un val de ironii pe internet şi au fost criticate chiar de unii aliaţi ai preşedintelui, care consideră că situaţia economică şi socială nu justifică un asemenea entuziasm.

Ministrul Economiei, Christine Lagarde, colegul său de la Buget, Eric Worth, şi eurodeputata Rachida Dati, fost ministru al justiţiei, sunt doar câteva din personalităţile care apar în clip. Imaginile au fost înregistrate în timpul universităţii de vară a partidului prezidenţial şi se spune că demnitarii au muncit din greu ca să obţină un play-back satisfăcător. Preşedintele Sarkozy este prezent doar într-un cadru de arhivă, alături de Barack Obama.

Ideea aparţine unei organizaţii de tineret a partidului, însă efectul pare să fi fost cu totul altul decât cel aşteptat. Pe internet se comentează că miniştrii s-au făcut de râs şi ar trebui să se ocupe mai degrabă de treburile lor. Mai ales că popularitatea lui Nicolas Sarkozy a scăzut la cel mai redus nivel de la alegerea sa, în urmă cu doi ani, aşa că adepţii săi ar putea să se arate mai serioşi.

Clipul nu a distrat pe toată lumea, nici în partidul prezidenţial. Un fost ministru al Educaţiei de pe vremea preşedintelui Jacques Chirac a apreciat că imaginile "mustesc de prostie". În schimb, unul din personajele clipului, purtătorul de cuvânt al partidului Frédéric Lefebvre, a susţinut că "umorul trebuie să fie o parte a politicii, mai ales de Sărbători". El a profitat de ocazie ca să-i ironizeze pe adversarii politici din partidul socialist care, în opinia sa, se înţeleg atât de prost între ei încât n-ar fi în stare să cânte împreună, nici măcar în play-back.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Nicholas Sarkozy
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close