Antena 3 CNN Externe Miniştrii de Externe din UE se reunesc pentru a discuta situaţia din Ucraina

Miniştrii de Externe din UE se reunesc pentru a discuta situaţia din Ucraina

Miniştrii de Externe din UE se reunesc pentru a discuta situaţia din Ucraina
Sursa foto: Foto: wikipedia.org
11 Mai 2014   •   16:35
Ministrul Titus Corlăţean va participa, luni, la Bruxelles, la reuniunea miniştrilor de externe din statele membre UE, tema principală a discuţiilor din cadrul CAE fiind reprezentată de situaţia din Ucraina, inclusiv din perspectiva evoluţiilor recente din estul şi sudul acestei ţări.
"Tema principală a discuţiilor din cadrul Consiliului Afaceri Externe o va reprezenta situaţia din Ucraina, inclusiv din perspectiva evoluţiilor recente din estul şi sudul Ucrainei. Vor fi analizate modalităţile de acţiune ale Uniunii Europene în actualul context. Miniştrii de externe vor avea un schimb de opinii cu Preşedintele în Exerciţiu al OSCE, Didier Burkhalter, pe marginea activităţii organizaţiei, cu accent pe Misiunea Specială de Monitorizare a OSCE în Ucraina", se arată într-un comunicat transmis duminică de MAE. 
De asemenea, agenda reuniunii include o evaluare a stadiului actual al Procesului de Pace din Orientul Mijlociu, precum şi o dezbatere pe tema perspectivelor de consolidare a Politicii Europene de Vecinătate. 
În cadrul reuniunii, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate şi vicepreşedinte al Comisiei Europene, Catherine Ashton, va prezenta o evaluare succintă asupra stadiului implementării Abordării Cuprinzătoare în acţiunea externă a UE şi va informa cu privire la desfăşurarea alegerilor legislative din Irak, menţionează sursa citată.
 

×
Subiecte în articol: situatie Ucraina ministri externe UE tema discutii
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close