Antena 3 CNN Externe Miniştrii de Finanţe din cadrul G7: Vom oferi "o susţinere financiară solidă" Ucrainei

Miniştrii de Finanţe din cadrul G7: Vom oferi "o susţinere financiară solidă" Ucrainei

Miniştrii de Finanţe din cadrul G7: Vom oferi "o susţinere financiară solidă" Ucrainei
03 Mar 2014   •   11:52

Miniştrii de Finanţe din cadrul G7 au declarat că sunt dispuşi să ofere "o susţinere financiară solidă" Ucrainei.

"Suntem uniţi în angajamentul nostru de a oferi o susţinere financiară solidă Ucrainei", scriu miniştrii celor şapte ţări cele mai industrializate din lume (Germania, Canada, Statele Unite, Franţa, Italia, Japonia şi Marea Britanie), într-un comunicat difuzat de Trezoreria americană, relatează AFP.

Oficialii salută trimiterea unei misiuni a Fondului Monetar Internaţional în această săptămână în Ucraina pentru a începe discuţiile tehnice cu autorităţile ucrainene.

"Fondul Monetar Internaţional rămâne instituţia cel mai bine pregătită pentru a ajuta Ucraina să atace problemele sale economice imediate prin recomandări în materie de politică şi finanţe, condiţionate de reformele necesare", subliniază ei.

Susţinerea FMI va fi critică pentru deblocarea asistenţei suplimentare de la Banca Mondială, alte instituţii financiare internaţionale, UE şi surse bilaterale", adaugă ei.

G7 se declară, de asemene, pregătit "să mobilizeze o asistenţă tehnică rapidă pentru a ajuta Ucraina să trateze problemele macroeconomice, de reglementare şi de luptă împotriva corupţiei".

Autorităţile ucrainene au lansat joi un apel de ajutor la adresa FMI, care s-a declarat imediat "pregătit să răspundă".

G7 s-a extins cu Rusia pentru a deveni G8. După ce Rusia a decis să mobilizeze trupe în Crimeea, liderii G7 au anunţat suspendarea pregătirilor în vederea summitului grupului ce urma să aibă loc în iunie la Soci.

×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina Ucraina G7
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close