Antena 3 CNN Externe Ministrul Apărării din Croația: ”Am găsit urme ale unei bombe sovietice în dronă” | Imagini exclusive surprinse de echipa Antena 3

Ministrul Apărării din Croația: ”Am găsit urme ale unei bombe sovietice în dronă” | Imagini exclusive surprinse de echipa Antena 3

Ministrul Apărării din Croația susține că s-au găsit urme ale unei bombe sovietice în aeronava fără pilot prăbușită la Zagreb.

Ministrul Apărării din Croația: ”Am găsit urme ale unei bombe sovietice în dronă” | Imagini exclusive surprinse de echipa Antena 3
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Borboros    |    13 Mar 2022   •   13:38

După două zile și jumătate, epava aeronavei a fost scoasă din crater. Întreaga operațiune a fost urmată de declarațiile ministrulului Apărării, Banožić, care a anunțat că s-au găsit urme ale unei bombe aeriene folosite pe avioanele sovietice.

Ministrul Apărări susține că există indicii care arată că drona ar putea să aparțină armatei ruse, precum și armatei ucrainene.

Studenții din primul pavilion al complexului studențesc în apropierea căruia s-a prăbușit aeronava au fost evacuați pe parcursul operațiunii de extragere a acesteia.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Va trebui să se stabilească dacă bomba a explodat în aer și această dronă a căzut în urma exploziei sau dacă bomba a explodat în momentul în care aeronava s-a prăbușit. Ministrul Apărării a susținut că dacă bomba ar fi explodat în momentul prăbușirii ar fi fost în pericol toți cei 5.000 de studenții din complex.

Perimetrul de aproape 500 de metri va rămâne în continuare sub supravegherea specialiștilor pentru continuarea excavărilor. Este posibil ca fragmente din acea bombă să fi rămas în pământ.

Urmăriți imaginile surprinse de echipa Antena 3 în Croația:

 

×
Subiecte în articol: Croatia bomba drona
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close