Antena 3 CNN Externe Ministru belgian: În curând, Europa va avea mai mulți musulmani decât creștini

Ministru belgian: În curând, Europa va avea mai mulți musulmani decât creștini

Ministru belgian: În curând, Europa va avea mai mulți musulmani decât creștini
Sursa foto: Foto: pixabay.com
26 Apr 2016   •   09:23

Koen Geens, ministrul Justiției din Belgia, a declarat că, în curând, Europa va avea mai mulți musulmani decât creștini.

Geens insistă că “încă nu ne dăm seama, dar acesta este adevărul”, conform Daily Mail.

Declarația oficialului a fost făcută în Parlamentul European, în cadrul unei audieri despre atacurile teroriste de la Bruxelles.

În aceeași dezbatere, vicepremierul belgian Jan Jambon a adăugat că “cel mai rău lucru pe care putem să îl facem acum este să transformăm islamul în dușman.”

Geens a explicat că întreaga comunitate internațională trebuie să conștientizeze această recalibrare în populația din Europa.

“În Europa, în curând vom avea mai mulți musulmani practicanți decât creștini practicanți. Desigur, asta se datorează nu faptului că sunt prea mulți musulmani, ci faptului că sunt prea puțini creștini practicanți”, a explicat oficialul.

Vicepremierul Jambon, care a fost și ministru de Interne în Belgia, a adăugat: “Am spus-o de o mie de ori, cel mai prost lucru pe care putem să îl facem este să demonizăm islamul, să îl transformăm într-un dușman.”

“Avem între 600.000 și 700.000 de musulmani în Belgia și foarte mulți dintre ei împart aceleași valori cu noi. Să îi transformăm acum în inamici ar însemna să creăm o problemă care nu există. Trebuie să îi găsim pe teroriști, pe cei care susțin teroriștii și rețelele care îi finanțează. Restul de musulmani sunt de partea noastră și trebuie să lucrăm împreună cu ei, nu împotriva lor”.

 

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close