Antena 3 CNN Externe Ministru bulgar: Olanda şi Finlanda, izolate în UE din cauza poziţiei lor privind aderarea României şi Bulgariei la Schengen

Ministru bulgar: Olanda şi Finlanda, izolate în UE din cauza poziţiei lor privind aderarea României şi Bulgariei la Schengen

Ministru bulgar: Olanda şi Finlanda, izolate în UE din cauza poziţiei lor privind aderarea României şi Bulgariei la Schengen
Sursa foto: Foto: ziuaveche.ro
22 Sep 2011   •   17:55
Olanda şi Finlanda sunt "izolate" în UE din cauza opoziţiei lor faţă de intrarea în spaţiul Schegen a României şi Bulgariei, consideră ministrul bulgar de Interne Ţvetan Ţvetanov, citat de site-ul Novinite.com. Oficialul a făcut aceste declaraţii în faţa reporterilor de la Bruxelles, în urma întâlnirii miniştrilor de Interne din cadrul UE.

"Olanda şi Finlanda au rămas singurele două ţări membre UE care nu au susţinut astăzi propunerea de aderarea a României şi Bulgariei la spaţiul Schengen. Acestea au eşuat să furnizeze o explicaţie logică pentru opoziţia lor", a precizat ministrul bulgar.

Oficialul a adăugat că olandezii şi finlandezii au sfârşit "în izolare" din cauza opoziţiei lor faţă de intrarea Bulgariei şi României în Schengen, din moment ce Franţa şi Germania au acceptat soluţia de "compromis" sugerată de preşedinţia poloneză a UE, care ar fi garantat "parţial" intrarea în spaţiul Schengen.

România nu va intra nici măcar parţial în spatiul Schengen. Aderarea României la Schengen ar putea fi discutată la summitul UE din 17-18 octombrie.

Olanda şi Finlanda au respins propunerea de intrare în Schengen în doi pasi, care presupune aderarea luna viitoare în ceea ce priveşte frontierele aeriene şi anul viitor pentru celelalte graniţe.
 

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close