Antena 3 CNN Externe Condamnat pentru corupție, numit ministru de Interne în guvernul israelian

Condamnat pentru corupție, numit ministru de Interne în guvernul israelian

Condamnat pentru corupție, numit ministru de Interne în guvernul israelian
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
11 Ian 2016   •   16:39

Cabinetul israelian a aprobat numirea lui Arieh Deri în funcţia de ministru de Interne, în pofida faptului că acesta a executat o pedeapsă cu închisoarea pentru corupţie, relatează Deutsche Welle.

Deri, care este liderul partidului ultraortodox Shas, a petrecut doi ani în închisoare pentru luare de mită.

Guvernul israelian a confirmat duminică numirea lui Deri, după ce predecesorul său, Silvan Shalom, a demisionat în urma acuzaţiilor de hărţuire sexuală.

Liderul în vârstă de 56 de ani al partidului de extremă-dreapta a mai fost ministru de Interne al Israelului, în perioada 1988-1993.

În anul 2000, un tribunal l-a găsit vinovat pe Deri pentru luare de mită în valoare de 155.000 de dolari şi l-a condamnat la trei ani de închisoare. Sentinţa sa a fost redusă ulterior la doi ani, pentru bună purtare.

Deri a revenit în politică în 2009, iar în mai 2015 a fost numit din nou într-un post de ministru, fiind desemnat de premierul Benjamin Netanyahu la conducerea Ministerului Economiei.

El a demisionat însă din această funcţie în noiembrie, după ce a refuzat să aprobe un acord controversat privind exploatarea câmpurilor de gaze naturale israeliene.

Comentând numirea lui Deri în postul de ministru de Interne, procurorul general Yehuda Weinstein a afirmat că aceasta este legală, dar se află "la limita a ceea ce este adecvat".

Ministerul israelian de Interne este responsabil de guvernele locale şi de combaterea migraţiei ilegale, dar nu şi de poliţie, care se află în subordinea Ministerului pentru Securitate Publică.

 

×
Parteneri
Avertizare meteo ANM de vreme rea! 18 județe vizate de Cod galben
x close