Antena 3 Externe Ministru elen: Grecia riscă să părăsească zona Schengen

Ministru elen: Grecia riscă să părăsească zona Schengen

de M.Z.    |    28 Mar 2012   •   10:07
Ministru elen: Grecia riscă să părăsească zona Schengen Foto: rnw.nl

Grecia riscă să fie pusă în situaţia de a părăsi zona Schengen, dacă nu va obţine rezultate reale în lupta cu imigraţia ilegală, a atenţionat, miercuri, ministrul elen pentru Protecţia Cetăţenilor, Michalis Chrysochoidis, informează Novinite.

Potrivit demnitarului, termenul limită pentru punerea în aplicare a măsurilor expiră în iunie.

Luni, ministrul a spus că Grecia intenţionează să deschidă până în anul 2014, în clădiri neutilizate ale armatei, 30 de centre pentru găzduirea imigranţilor ilegali. Acolo ar trebui să fie găzduiţi până la 30.000 de imigranţi ilegali, iar primul dintre centre ar urma să fie deschis luna viitoare.

Guvernul grec va încerca să absoarbă circa 250 milioane de euro de la UE pentru a finaliza acest proiect.

Imigranţii ilegali de pe teritoriul Greciei depăşesc ca număr deţinuţii din închisorile elene, al căror număr este estimat la 12.500 de persoane. Potrivit unor date, circa un milion de imigranţi ilegali s-ar afla în prezent pe teritoriul elen.

Grecia este considerată cea mai vulnerabilă ţară din spaţiul Schengen, pe motiv că face cu greu faţă afluxului de imigranţi, în principal din Turcia.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close