Antena 3 CNN Externe Ministrul care a dispărut după zvonurile că are o amantă

Ministrul care a dispărut după zvonurile că are o amantă

Qin Gang, care până marți a fost ministrul de Externe al Chinei, nu a mai fost văzut în public de pe 25 iunie, adică exact de la momentul numirii sale. Se speculează că acesta ar fi fugit cu o jurnalistă care i-ar fi amantă și i-ar fi născut recent un copil în Statele Unite ale Americii.

Ministrul care a dispărut după zvonurile că are o amantă
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Iul 2023   •   13:02

Absența neobișnuit de lungă în timpul unei perioade aglomerate din punct de vedere al activității diplomatice de la Beijing nu a trecut neobservată și a declanșat un tsunami de speculații, nu doar în interiorul țării cunoscute pentru lipsa de transparență din politică, ci și la nivel internațional.

În vârstă de 57 de ani, Qin Gang este o figură extrem de controversată în China și, înainte de a deveni ministru de Externe, a avut o serie întreagă de alte funcții importante, inclusiv cea de ambasador în Statele Unite.

Este considerat unul dintre lupii războinici ai diplomației, un om loial trup și suflet, liderul Xi Jinping.

În momentul în care au început să apară speculațiile, China a anunțat că oficialul nu a putut participa la reuniuni din motive de sănătate, dar acest anunț a fost șters ulterior de pe siteul Ministerului de Externe de la Beijing, spune CNN.

Dispariția lui Qin Gang nu a fost menționată nici de instituțiile de presă controlate de stat, ceea ce a alimentat valul de presupuneri care a apărut online.

Un internaut a scris că ”așa sfârșesc lupii noștri războinici”, în contextul în care în ultimele zile prezența ministrului ar fi fost necesară de multe ori.

Chiar în această perioadă are loc o reașezare a relațiilor dintre Beijing și Washington.

Speculații au apărut și cu privire la o presupusă relație extraconjugală pe care Qin Gang ar avea-o cu o cunoscută jurnalistă TV din China.

Tânăra i-ar fi născut recent și un copil, undeva în Statele Unite. S-a spus că bărbatul ar fi fugit cu ea sau că ar fi supus unei investigații pe această temă, întrucât relațiile extraconjugale nu sunt tolerate de Partidul Comunist Chinez, însă nu există nicio clarificare oficială.

Acum, Qin Gang a fost revocat din funcție, fără niciun fel de explicații cu privire la soarta sa.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close