Antena 3 CNN Externe Ministrul de externe al Iranului, testat pozitiv cu COVID-19

Ministrul de externe al Iranului, testat pozitiv cu COVID-19

Ministrul de externe al Iranului, Hossein Amirabdollahian, a fost testat pozitiv cu COVID-19.

Ministrul de externe al Iranului, testat pozitiv cu COVID-19
Sursa foto: Twitter/arabnews
de Alexandra Ionescu    |    02 Noi 2021   •   12:23

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al țării, Saeed Khatibzadeh, a declarat că Amirabdollahian se simte bine și va continua să lucreze din carantină. Cel mai recent ministrul de externe a găzduit un summit cu națiunile vecine pentru a discuta despre viitorul Afganistanului și stabilitatea regiunii.

Iranul, cea mai grav afectată țară din regiune, se află în pragul celui de-al șaselea val de COVID-19, în ciuda unui program de vaccinare accelerat. Ministrul Sănătății, Bahram Einollahi, a declarat că este „cert” că Iranul va vedea o creștere a numărului de cazuri luna aceasta.

Potrivit datelor Ministerului iranian de Sănătate, de la începutul pandemiei în februarie, aproape 125.000 de persoane au murit, în timp ce au fost raportate peste 5,8 milioane de cazuri.

În ciuda deceselor zilnice care au scăzut de la un vârf de 709 pe zi în această vară, aproape 10.000 de cazuri noi de COVID-19 și 105 de persoane mor în fiecare zi.

Incapacitatea Iranului de a controla virusul este în mare parte atribuită eșecului său de a impune o blocare strictă și o campanie lentă de vaccinare. Guvernul a fost reticent în a impune restricții, având în vedere situația economică îngrozitoare care i-ar afecta pe iranienii obișnuiți și economia în ansamblu.

Guvernul iranian a optat pentru restricții limitate, concentrate pe regiuni și zone specifice, permițând în mare parte iranienilor să meargă la serviciu și la birouri, în loc să se concentreze pe oprirea răspândirii virusului. Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a promis că va acorda prioritate luptei împotriva COVID-19.

Sancțiunile și politica guvernamentală internă au încetinit, de asemenea, capacitatea Iranului de a obține acces la vaccinuri. La aproape un an de când injectările au devenit disponibile, Iranul a vaccinat încă doar 75% din populația țintă cu o singură doză, potrivit The National News.

Iranul urmează să înceapă discuții nucleare cu Europa și SUA la sfârșitul acestei luni pentru a obține o anumită scutire de sancțiunile economice.

×
Subiecte în articol: Iran ministru externe COVID-19 pandemie
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close