Antena 3 CNN Externe Ministrul german de externe a anunțat condiția pentru ridicarea sancțiunilor împotriva Rusiei

Ministrul german de externe a anunțat condiția pentru ridicarea sancțiunilor împotriva Rusiei

Ministrul german de externe, Annalena Baerbock, vede retragerea tuturor soldaților ruși din Ucraina ca o condiție prealabilă pentru ridicarea sancțiunilor împotriva Rusiei. 

Ministrul german de externe a anunțat condiția pentru ridicarea sancțiunilor împotriva Rusiei
Sursa foto: hepta
de Alexandra Ionescu    |    01 Mai 2022   •   13:48

”O încetare a focului nu poate fi decât un prim pas. Înțelegem că sancțiunile pot fi ridicate doar dacă Rusia își retrage trupele. Pacea în condițiile dictate de Rusia nu va aduce securitate Ucrainei și nici nouă în Europa.

În cel mai rău caz, este acolo va fi o invitație la următorul război – și mai aproape de granițele noastre”, a spus Annalena Baerbock, potrivit BILD.

Burbock spune că nu are încredere în nicio promisiune făcută de președintele rus Vladimir Putin.

"Ordinea de pace pe care o cunoșteam în Europa a fost distrusă irevocabil de Putin. Indiferent cât de mult ne-am dori, nu mai există întoarcere la 24 februarie. Nu ne vom mai putea baza niciodată pe promisiunile lui Putin", a spus ea.

Potrivit acesteia, este necesar să promovăm Ucraina pentru a fi suficient de puternică pentru a lua propriile decizii.

"Pentru că ucrainenii mor în acest război și sunt amenințați de opresiune și tiranie sub ocupația rusă. Nimeni nu are dreptul să le dicteze", a spus Baerbock.

UE dezvoltă cel de-al șaselea pachet de sancțiuni anti-ruse de la începutul războiului, iar Germania este pregătită să susțină embargoul petrolului.

×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close