Antena 3 CNN Externe Ministru israelian: Iranul trebuie să aleagă între "bomba atomică şi propria supravieţuire"

Ministru israelian: Iranul trebuie să aleagă între "bomba atomică şi propria supravieţuire"

Ministru israelian: Iranul trebuie să aleagă între "bomba atomică şi propria supravieţuire"
Sursa foto: Foto: icanw.org
12 Dec 2011   •   22:29

Ministrul israelian al Afacerilor Strategice, Moshe Yaalon a declarat că regimul iranian se află la răscruce de drumuri şi că este posibil să se ajungă la alegerea între "bomba atomică şi propria supravieţuire" dacă controversatul program nuclear va fi continuat, anunţă AFP.
   
"Ne gândim că, pentru a opri programul nuclear iranian, regimului iranian trebuie să i se prezinte următoarele opţiuni: bomba atomică sau propria supravieţuire", a spus acesta, adăugând totuşi că membrii comunităţii internaţionale, şi nu Israelul, trebuie să exercite presiuni asupra Iranului.
   
"Preferăm ca membrii comunităţii internaţionale, sub conducerea Statelor Unite, să convingă regimul iranian că aceasta este dilema cu care se confruntă, pentru a renunţa la programul nuclear", a adăugat Yaalon.
   
"Politica noastră este clară: într-un mod sau altul, programul nuclear iranian trebuie stopat", a spus oficialul israelian, apreciind că regimul islamist de la Teheran va avea nevoie de încă "12 - 24 de luni" pentru a se dota cu arme nucleare.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close