Antena 3 CNN Externe Ministru pentru 24 de ore. Ce s-a întâmplat cu un oficial grec, imediat după numirea lui în funcţie

Ministru pentru 24 de ore. Ce s-a întâmplat cu un oficial grec, imediat după numirea lui în funcţie

Ministru pentru 24 de ore. Ce s-a întâmplat cu un oficial grec, imediat după numirea lui în funcţie
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
25 Sep 2015   •   19:47

Un ministru adjunct din noul Guvern grec a demisionat la mai puţin de 24 de ore de la numirea în funcţie, din cauza unor comentarii antisemite şi homofobe postate în trecut pe Internet, relatează BBC News Online.
   
Dimitris Kammenos a fost invitat să renunţe la funcţia de ministru adjunct pentru Infrastructură şi Transporturi, din cauza furiei generate de comentariile sale de pe reţelele de socializare. Într-un comentariu publicat anul acesta, el compara Uniunea Europeană cu lagărul nazist de la Auschwitz.
   
Kammenos, membru al partidului de dreapta Grecii Independenţi, a declarat că altcineva i-a gestionat conturile de pe reţelele de socializare şi a cerut poliţiei să demareze o investigaţie. "Condamn categoric rasismul, homofobia şi antisemitismul", a precizat el, prezentând scuze.
   
Parlamentari din partidul premierului grec Alexis Tsipras, Syriza, care formează un Guvern de coaliţie alături de Grecii Independenţi, au condamnat numirea lui Kammenos.
   
Liderul Grecilor Independenţi, Panos Kammenos, care nu este înrudit cu ministrul adjunct, a anunţat însă că acesta va demisiona până la stabilirea adevărului.
   
Dimitris Kammenos a ironizat manifestanţii proeuropeni din iunie, publicând pe contul său de Facebook o fotografie trucată cu poarta de la Auschwitz, în care a înlocuit cuvintele "Arbeit Macht Frei" (Munca te eliberează) cu "Rămânem în Europa".
   
Comitetul central al comunităţilor evreieşti din Grecia a protestat imediat faţă de această postare.
   
"Comparaţia poate a fost nefericită, dar există un holocaust economic în desfăşurare în ţara mea", a scris el ulterior pe Twitter.
   
Anterior, el a sugerat că evreii au fost implicaţi în atentatele de la 11 septembrie 2001 din SUA, repetând o teorie a conspiraţiei deja cunoscută: "Să nu uităm că dintre cei 2.500 de evrei care lucrau la Turnurile Gemene nici unul nu a fost la serviciu în acea zi".
   
El a fost acuzat de asemenea că a făcut comentarii rasiste şi homofobe pe Facebook şi Twitter. Conturile sale au fost dezactivate după ce a devenit membru al Guvernului.

×
Subiecte în articol: Grecia Alexis Tsipras
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close