Antena 3 CNN Externe Ministrul Sănătății: Germanii vor fi „vaccinati, vindecați sau morți” la sfârșitul iernii

Ministrul Sănătății: Germanii vor fi „vaccinati, vindecați sau morți” la sfârșitul iernii

Ministrul Sănătății din Germania, Jens Spahn, a avertizat luni, 22 noiembrie, cu privire la valul de infectări cu COVID-19 legat de propagarea variantei Delta, „foarte, foarte contagioasă”.

Ministrul Sănătății:  Germanii vor fi „vaccinati, vindecați sau morți” la sfârșitul iernii
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    22 Noi 2021   •   14:31

„Probabil la sfârșitul iernii, așa cum se spune uneori cu cinism, aproape toată lumea va fi vaccinată, vindecată sau moartă” din cauza răspândirii variantei Delta „foarte, foarte contagioasă”, a estimat Spahn, solicitând din nou un populației să se vaccineze „urgent” în fața unei explozii de cazuri de coronavirus din ultimele săptămâni.

Germania se așteaptă ca Uniunea Europeană să aprobe vaccinuri împotriva COVID-19 pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani la sfârșitul săptămânii, a spus el. Copiii de vârstă școlară au printre cele mai mari rate de infecție din țară. UE va începe să livreze vaccinuri ajustate pentru copiii mai mici pe 20 decembrie, Germania primind inițial 2,4 milioane de doze, a spus Spahn, potrivit AFP.

Rata de incidență în Germania a atins duminică un nou record, ajungând la 372,7 la nivel naţional. 

De la debutul pandemiei, în februarie 2020, în Germania au fost raportate 5,35 milioane de infecţii cu coronavirus. Numărul total de decese este de 99.062.

 

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close