Antena 3 CNN Externe Ministrul ucrainean al apărării a făcut un apel la parlamentarii europeni să-l recunoască pe Putin drept ”criminal de război”

Ministrul ucrainean al apărării a făcut un apel la parlamentarii europeni să-l recunoască pe Putin drept ”criminal de război”

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, le-a spus miercuri parlamentarilor Uniunii Europene că ar trebui să-l recunoască pe președintele rus Vladimir Putin drept criminal de război după ce Rusia a invadat Ucraina.

Ministrul ucrainean al apărării a făcut un apel la parlamentarii europeni să-l recunoască pe Putin drept ”criminal de război”
Sursa foto: Twitter/UKRinNATO
de Alexandra Ionescu    |    17 Mar 2022   •   11:09

„Fac un apel către toți parlamentarii europeni să recunoască că Putin este un criminal de război”, a spus Reznikov printr-o intervenție video. El a citat exemple precum atacul aerian rusesc asupra unui teatru de miercuri, unde a spus că se adăposteau 1.200 de femei și copii.

Președintele american Joe Biden l-a numit miercuri pe liderul rus Vladimir Putin drept criminal de război, în comentarii pe care Kremlinul le-a numit „de neiertat”. Rusia a negat că a vizat civili, iar ministerul apărării de la Moscova a declarat miercuri că nu a atacat teatrul.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat, pe 10 martie, că bombardarea unei maternități din sudul Ucrainei ar fi putut fi o crimă de război.

Reznikov le-a spus parlamentarilor europeni că Rusia folosește Belarus ca centru logistic pentru războiul său împotriva Ucrainei și a repetat solicitarea pentru o zonă de excludere a zborului deasupra Ucrainei să protejează țara.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close