Antena 3 CNN Externe Ministrul afgan de Interne, destituit de Parlament pentru incompetenţă

Ministrul afgan de Interne, destituit de Parlament pentru incompetenţă

Ministrul afgan de Interne, destituit de Parlament pentru incompetenţă
Sursa foto: Foto: theafghanistanexpress.com
de M.T.    |    22 Iul 2013   •   12:33

Parlamentul afgan l-a destituit, luni, pe ministrul de Interne Mujtaba Patang, considerat incapabil să combată rebelii talibani, la mai puţin de un an de la preluarea funcţiei, relatează AFP, citată de Mediafax.

Parlamentarii au votat, cu 136 de voturi pentru şi 60 împotrivă, destituirea lui Patang, care suportă consecinţele situaţiei privind securitatea din Afganistan, unde talibanii înlăturaţi de la putere în 2001 încă ţin piept Guvernului de la Kabul şi coaliţiei internaţionale conduse de Statele Unite.

„Ministrul de Interne din Afganistan a fost destituit. Îi cer preşedintelui Republicii Islamice Afganistan să nominalizeze o altă persoană pentru această funcţie", a declarat preşedintele Parlamentului, Abdul Rauf Ibrahimi, potrivit Reuters.

Încă nu se ştie dacă preşedintele Hamid Karzai va accepta votul parlamentului, în condiţiile în care administratia sa încearcă să consolideze stabilitatea ţării înainte de alegerile prezidenţiale şi de retragerea trupelor NATO de anul viitor.

În trecut, Karzai a optat pentru păstrarea miniştrilor în funcţiile deţinute, chiar dacă parlamentarii au votat împotrivă.

Parlamentarii au motivat votul de destituire al lui Patang şi prin faptul că acesta nu a reuşit să lupte împotriva corupţiei din ţară.

×
Subiecte în articol: parlament Afganistan Hamid Karzai
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close