Antena 3 CNN Externe Ministrul Apărării din Ucraina, interviu exclusiv pentru Antena 3: "Acesta nu este un război normal"

Ministrul Apărării din Ucraina, interviu exclusiv pentru Antena 3: "Acesta nu este un război normal"

Oleksii Reznikov, ministrul ucrainean al Apărării, spune că ororile lăsate în urmă de ruşi sunt probe care dovedesc crime de război. "Aceasta nu este o operaţiune specială. Acesta nu este un război normal. Sunt probe reale pentru un nou proces ca la Nurenberg care va avea loc în acest secol", a spus ministrul ucrainean.

Ministrul Apărării din Ucraina, interviu exclusiv pentru Antena 3: "Acesta nu este un război normal"
Sursa foto: Antena 3
de Ana-Maria Roman    |    Redacția Antena 3 CNN    |    04 Apr 2022   •   11:27

Interviul a fost realizat de colegii noştri Ana Maria Roman, George Chironică şi Andrei Cojocaru.

"- Îmi pare foarte rău pentru ce s-a întâmplat aici în Bucha. Spuneţi-ne ce aţi descoperit.

- Aţi văzut ce s-a întâmplat în Bucha?

- Nu, doar fotografii.

- Da, puteţi merge acolo să vedeţi pentru că este foarte important să o faceţi acum, dacă mass-media internaţională va arăta întregii lumi ce crime de război au fost comise în Ucraina. Aceasta nu este o operaţiune specială. Acesta nu este un război normal. Sunt probe reale pentru un nou proces ca la Nurnberg care va avea loc în acet secol. În Bucha, în Harkov, în Mariupol, în Irpin, în Gostomel. Trebuie să vedeţi. Pentru că este într-adevăr un nou tip de fascism, în lumea modernă. Asta vă pot spune.

- Ştiţi câţi oameni au fost ucişi în această zonă?

- În acest moment nu, serviciile noastre se vor ocupa şi vom şti numărul real. Procurorii, poliţia naţională lucrează la asta şi va fi publicat numărul real al celor ucişi. Este un dezastru.

- Domnule Reznikov, pe lngă cei ucişi, sunt de asemenea mine, bombe.

- Da avem de lucrat mult la deminare. Pentru că este un teritoriu foarte contaminat după acest război. Veţi vedea epavele, resturile acestor tancuri şi vehicule ruseşti şi veţi vedea şi cadavrele invadatorilor ruşi".

×
Subiecte în articol: Război Ucraina
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close