Antena 3 CNN Externe Ministrul britanic al apărării: ”Există o amenințare reală că războiul va depăși granițele Ucrainei”

Ministrul britanic al apărării: ”Există o amenințare reală că războiul va depăși granițele Ucrainei”

Secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, crede că președintele rus Vladimir Putin nu-și va limita atacul asupra Ucrainei.

Ministrul britanic al apărării: ”Există o amenințare reală că războiul va depăși granițele Ucrainei”
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    28 Iun 2022   •   18:12

„Există un pericol foarte real ca Vladimir Putin să atace în afara Ucrainei”, a spus Wallace.

Potrivit acestuia, Rusia reprezintă acum o amenințare „directă și urgentă” pentru toate țările europene..

Totodată, Wallace a subliniat că Marea Britanie trebuie să sporească investițiile în sectorul apărării pentru a contracara amenințările din partea Federației Ruse și a Chinei.

„Întotdeauna am spus că, pe măsură ce amenințarea se schimbă, la fel ar trebui și finanțarea”, a spus oficialul.

Din 18 iunie, Lituania a  oprit tranzitul mărfurilor sancționate între regiunea Kaliningrad și principalul teritoriu al Federației Ruse.

Ulterior, guvernatorul  regiunii Kaliningrad, Anton Alikhanov, a spus că decizia Lituaniei de a interzice tranzitul este „străgularea economică a regiunii”. Potrivit lui Alikhanov, autoritățile vor solicita o revizuire a deciziei. 

Mai târziu, un membru al Consiliului Federației,  Andrey Klishas, ​​a declarat că „încercarea Lituaniei de a stabili o blocada de transport în regiunea Kaliningrad este o încălcare a suveranității Rusiei asupra acestei regiuni”.

În același timp, Rusia a amenințat Lituania cu un răspuns  la blocarea transportului de mărfuri sancționate în regiunea Kaliningrad.

Europarlamentarul Petras Auštrevičius a declarat că Comisia Europeană a pregătit un document care poate debloca tranzitul. Lituania își declară oficial dezacordul și intenționează să se opună deciziei.

×
Subiecte în articol: Rusia razboi Ucraina Marea Britanie
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close