Antena 3 CNN Externe Ministrul sănătății din Marea Britanie a demisionat după ce a fost prins sărutându-și amanta

Ministrul sănătății din Marea Britanie a demisionat după ce a fost prins sărutându-și amanta

Ministrul britanic al sănătății Matt Hancock a demisionat astăzi, la o zi după ce s-a scuzat pentru că a încălcat regulile anti-COVID-19, după ce tabloidul The Sun a publicat mai multe capturi de pe camerele de supraveghere în care demnitarul era văzut cum săruta o consilieră.

Ministrul sănătății din Marea Britanie a demisionat după ce a fost prins sărutându-și amanta
Sursa foto: Getty Images
de Adelina Miron    |    27 Iun 2021   •   00:04

"Am fost să-l văd pe prim-ministru pentru a demisiona din funcția de secretar de stat pentru sănătate și asistență socială ... Cei care fac aceste reguli trebuie să le respecte și de aceea trebuie să demisionez.

Sunt foarte mândru de ceea ce am făcut pentru a proteja NHS (n.r. ministerul Sănătății) la vârf, pentru a face posibilă distribuirea vaccinurilor - una dintre cele mai rapide din lume - și aștept cu nerăbdare să sprijin guvernul și prim-ministrul de pe băncile din spate.”, a transmis Matt Hancock pe Twitter, potrivit CNN.

Hancock, care este căsătorit de 15 ani, a cerut presei respectarea vieții private, iar premierul Boris Johnson a transmis că acceptă scuzele și consideră cazul închis.

Tabloidul The Sun a publicat pe prima pagină o imagine luată cu o cameră de supraveghere care îl arată pe Matt Hancock, căsătorit şi tatăl a trei copii, sărutând-o pe Gina Coladangelo - o veche prietenă a cărei angajare discretă declanşase deja o polemică -, în biroul său în ziua de 6 mai, o perioadă în care îmbrăţişările erau interzise.

”Recunosc că am încălcat consemnele de distanţare socială în aceste circumstanţe”, a declarat Hancock într-un scurt comunicat.

”Am dezamăgit oameni şi îmi pare foarte rău. Rămân concentrat pe munca de a scoate ţara din pandemie şi aş fi recunoscător pentru respectarea vieţii private a familiei mele pe acest subiect personal”, a adăugat el. 

×
Subiecte în articol: demisie ministru britanic
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close