Antena 3 CNN Externe Ministrul bulgar al Finanţelor Simeon Djankov a demisionat

Ministrul bulgar al Finanţelor Simeon Djankov a demisionat

Ministrul bulgar al Finanţelor Simeon Djankov a demisionat
Sursa foto: Foto: Agerpres
18 Feb 2013   •   15:05

Vicepremierul şi ministrul de Finanţe Simeon Djankov a demisionat, a anunţat agenţia Focus News luni, citată de site-ul bulgar Novinite.com.

Djankov a fost unul dintre miniştri "favoriţi" ai premierului bulgar, bucurându-se de o susţinere fermă din partea lui Boiko Borisov încă de la sosirea la putere a Partidului Cetăţeni pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei (GERB).
   
Borisov urmează să o nominalizeze pe ministrul Dezvoltării Regioanle Liliana Pavlova pentru funcţia de vicepremier, o informaţie anunţată luni de către agenţia Focus News şi confirmată de către Biroul de presă al Guvernului, citat de postul de Radio Naţional Bulgar (BNR), în urma demisiei lui Djankov.
   
Borisov urmează să propună Parlamentului să voteze atât o remaniere, cât şi o modificare a structurii Cabinetului, potrivit biroului. Pavlova, ministrul cu cea mai mare notorietate din Cabinetul Borisov, urmează să preia atribuţii de vicepremier, iar ministrul pentru Managementul Fondurilor UE Tomislav Doncev urmează să devină ministrul Finanţelor. Pavlova va păstra portofoliul Dezvoltării Regionale, iar Doncev va cumula, de asemenea, cele două funcţii.
   
Vestea a uimit numeroşi bulgari, Djankov fiind unul dintre miniştri "favorţi" ai lui Borisov, care l-a lăudat atât în ţară, cât şi în Europa, pentru menţinerea unei discipline fiscale puternice.
   
Demisia are loc în urma unor proteste de amploare faţă de valoarea facturilor la electricitate şi căldură, sute de mii de cetăţeni exprimându-şi nemulţumirea în stradă, duminică. Remanierea are loc cu doar câteva luni înaintea alegerilor generale şi în urma unui număr de demiteri şi înlocuiri similare fără precedent.
   

×
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close