Antena 3 CNN Externe Ministrul chinez al apărării: ”Taiwanul face parte din China și nimeni nu poate schimba asta”

Ministrul chinez al apărării: ”Taiwanul face parte din China și nimeni nu poate schimba asta”

”Taiwanul face parte din China și nimeni nu poate schimba asta”, a declarat miercuri ministrul chinez al Apărării, Wei Fenghe, în timpul unui apel telefonic cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, potrivit unui comunicat de la Beijing.

Ministrul chinez al apărării: ”Taiwanul face parte din China și nimeni nu poate schimba asta”
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    21 Apr 2022   •   11:09

Secretarul american al Apărării Lloyd Austin a discutat miercuri cu ministrul chinez al Apărării Naționale, generalul Wei Fenghe, primul apel între cei doi oficiali de la începutul administrației președintelui Joe Biden în urmă cu mai bine de un an.

Relațiile dintre China și Statele Unite au fost tensionate, cele două mari economii ale lumii confruntându-se cu diverse probleme, de la Taiwan și drepturile omului din China până la activitatea sa militară în Marea Chinei de Sud.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat că cei doi au vorbit despre relațiile dintre țări și „probleme de securitate regională și invadarea neprovocată a Ucrainei de către Rusia”.

În ciuda tensiunilor și a retoricii aprinse, oficialii militari americani au căutat de mult să aibă linii de comunicare deschise cu omologii lor chinezi pentru a putea atenua potențialele conflicte sau a face față oricăror accidente.

Austin, în ciuda multiplelor încercări, nu a reușit să discute cu liderii militari chinezi până miercuri.

Un oficial american, vorbind cu condiția anonimatului, a declarat că apelul, care a durat aproximativ 45 de minute, nu a avut progrese majore, dar Austin a reiterat importanța ca Beijingul să nu înarmeze Rusia pentru invadarea Ucrainei.

O declarație de la Beijing a spus că Wei i-a transmis lui Austin că Taiwanul face parte din China și nimeni nu poate schimba asta.

”Dacă problema Taiwanului nu ar fi tratată în mod corespunzător, ar avea un impact dăunător asupra relațiilor chino-americane”, a adăugat Wei, potrivit declarației publicate de ministerul apărării, informează Reuters.

×
Subiecte în articol: China Taiwan SUA Lloyd Austin
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close