Antena 3 CNN Externe Ministrul de Externe francez: Există semne că Gaddafi e pregătit să renunţe la putere

Ministrul de Externe francez: Există semne că Gaddafi e pregătit să renunţe la putere

Ministrul de Externe francez: Există semne că Gaddafi e pregătit să renunţe la putere
Sursa foto: Foto: Mediafax
13 Iul 2011   •   10:06

Ministrul de Externe francez, Alain Juppe a declarat că s-a întâlnite cu trimişi ai colonelului Gaddafi, care au indicat că preşedintele libian este pregătit să renunţe la putere. Totuşi, ministrul atenţionează că nu au început negocieri pentru renunţarea acestuia la putere, informează Wall Street Journal.

Juppe a declarat că Gaddafi a trimis oameni în mai multe oraşe din lume, cum ar fi Ankara sau New York, unde se află sediul Naţiunilor Unite. Emisarii libieni nu sunt, însă, negociatori, ci "contacte" trimise de dictatorul din Libia.

Reprezentanţii guvernului francez susţin că este prea devreme pentru a stabili dacă mesajele primite indică intenţia lui Gaddafi de a se retrage de la putere, sau este o manevră pentru a mai câştiga timp.

Marţi, Parlamentul francez a votat extinderea participării Franţei la raidurile aeriene NATO din Libia. În ultima lună, rebelii au reuşit să controleze regiunea Nafusa, o zonă muntoasă aflată la sud de Tripoli. Zonă din care se speră că vor fi lansate ofensive împotriva lui Muammar Gaddafi, care deţine în continuare controlul asupra capitalei Tripoli.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close