Antena 3 CNN Externe Ministrul de Externe francez: Muammar Gaddafi ar putea să rămână în Libia dacă renunţă la politică

Ministrul de Externe francez: Muammar Gaddafi ar putea să rămână în Libia dacă renunţă la politică

Ministrul de Externe francez: Muammar Gaddafi ar putea să rămână în Libia dacă renunţă la politică
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
20 Iul 2011   •   17:10

Franţa ia în considerare ideea unui acord între rebelii susţinuţi de NATO şi regimul libian actual. Acordul ar putea pune capăt conflictului din Libia, permiţându-i lui Muammar Gaddafi să rămână în ţară, dacă acesta renunţă la politică, informează CNN.

Ministrul de externe al Franţei, Alain Juppe, a declarat, miercuri, că există oportunitatea unui armistiţiu în Libia, cât timp Muammar Gaddafi este de acord să renunţe la viaţa politică. Aceasta este condiţia, conform ministrului francez, pentru începerea ngeocierii unui armistiţiu.

Televiziunea libiană de stat a transmis un mesaj audio al colonelului, care declară că nu va ceda niciodată. Preşedintele libian a îndemnat populaţia să lupte împotria rebelilor pentru a recuceri teritoriile controlate de aceştia şi să scape ţara de "mercenari şi trădători".

Rebelii din Libia au anunţat, marţi, că au preluat controlul oraşului Brega, oraş aflat în estul ţării, având o importanţă strategică în industria petrolulului din Libia. Opozanţii lui Gaddafi afirmă că se pregătesc pentru o nouă luptă în cursul zilei de marţi, în zona de vest a ţării, pentru a împinge trupele coloenelului înapoi către capitală.

În vest, rebelii şi-au consolidat poziţiile din deşertul aflat la sud de Tripoli, iar comandanţii anunţă o nouă bătălie pentru a avansa către capitala libiană.

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close