Antena 3 CNN Externe Ministrul de Finanţe din Grecia: Distanţa dintre eşec şi succes este redusă. Suntem pe muchie de cuţit

Ministrul de Finanţe din Grecia: Distanţa dintre eşec şi succes este redusă. Suntem pe muchie de cuţit

Ministrul de Finanţe din Grecia: Distanţa dintre eşec şi succes este redusă. Suntem pe muchie de cuţit
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
05 Feb 2012   •   14:09

Discuţiile tensionate de la Atena pentru un nou acord de finanţare externă, continuă duminică „pe muchie de cuţit”, oficialii guvernului elen avertizând că negocierile trebuie să ajungă de urgenţă la o concluzie.

„Distanţa ditnre succes şi eşec, care ar putea fi cauzat de ghinion sau de neînţelegere, este foarte redusă. Suntem pe muchie de cuţit”, a declarat ministrul elen al Finanţelor, Evangelos Venizelos, după o nouă rundă de consultări cu miniştrii Finanţelor din zona euro, conform Bloomberg.

Venizelos a arătat că s-a ajuns la un acord pe mai multe chestiuni, precum recapitalizarea băncilor şi vânzarea activelor statului, însă guvernul şi reprezentanţii instituţiilor financiare internaţionale nu s-au înţeles în privinţa reformei pieţei muncii şi măsurilor fiscale pentru acest an.

Discuţiile cu miniştrii Finanţelor din zona euro au fost foarte dificile, a subliniat oficialul.

Venizelos a avertizat că guvernul elen mai are 24 de ore să ajungă la înţelegeri privind acordul de finanţare externă şi restructurarea datoriei de stat cu liderii politici locali, care nu mai vor austeritate, şi cu creditorii care acuză statul elen că se mişcă prea greu, conform Reuters.

„Există multă nerăbdare şi presiuni mari atât din partea celor trei instituţii care alcătuiesc troica, cât şi dinspre statele din zona euro. Momentul este crucial. Totul ar trebui stabilit până duminică noaptea”, a arătat Venizelos.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close