Antena 3 CNN Externe Ministrul egiptean de Externe şi alţi patru membri ai guvernului au demisionat

Ministrul egiptean de Externe şi alţi patru membri ai guvernului au demisionat

Ministrul egiptean de Externe şi alţi patru membri ai guvernului au demisionat
de M.T.    |    02 Iul 2013   •   16:54

Ministrul egiptean de Externe, Mohammed Kamel Amr, şi alţi patru membri au guvernului, printre care şi ministrul Turismului, şi-au prezentat demisiile, potrivit presei internaţionale.

De asemenea, unul dintre purtătorii de cuvânt al preşedintelui Mohamed Morsi şi purtătorul de cuvânt al Guvernului egiptean şi-au prezentat demisiile marţi.

Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Ehab Fahmi, a decis să-şi părăsească postul, în timp ce purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alaa al-Hadidi, a afirmat într-o declaraţie acordată agenţiei oficiale Mena că i-a trimis cererea sa de demisie premierului Hesham Qandil.

Toate aceste demisii îl izolează pe preşedintele Mohamed Morsi, care a primit luni un ultimatum de 48 de ore din partea armatei pentru a îndeplini „cererile poporului”, în caz contrar aceasta urmând să intervină.

Totuşi, opoziţia egipteană a anunţat marţi că nu susţine o „lovitură de stat militară", subliniind că ultimatumul lansat de armată nu înseamnă că militarii vor să joace un rol politic

Tot marţi, justiţia egipteană a ordonat restabilirea în funcţie a procurorului general demis de Morsi, aplicând o nouă lovitură şefului statului.

Abdel Meguid Mahmoud  fost numit în post pe timpul lui Hosni Mubarak, care a fost îndepărtat de la putere.

El a fost acuzat de către militanţii revoltei din 2011 că s-ar afla la originea insuficienţei probelor prezentate de Parchet în procesul unor oficiali ai fostului regim.

Demiterea lui Abdel Meguid Mahmoud, în noiembrie, prin decret prezidenţial şi nominalizarea lui Talaat Abdallah, acuzat că este favorabil Fraţilor Musulmani, ca succesor al său au intensificat divergenţele dintre preşedintele Morsi şi aparatul judiciar egiptean.

×
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close