Antena 3 CNN Externe Ministrul francez de Externe: M-am gândit să demisionez din cauza situaţiei romilor

Ministrul francez de Externe: M-am gândit să demisionez din cauza situaţiei romilor

Ministrul francez de Externe: M-am gândit să demisionez din cauza situaţiei romilor
Sursa foto: Foto: charlierose.com
30 Aug 2010   •   11:44

Situaţia romilor l-a adus pe ministrul de Externe francez, Bernard Kouchner, în pragul demisiei. Asta a declarat chiar oficialul francez, în cadrul unui interviu acordat postului RTL şi citat de AFP. Kouchner a declarat că s-a "gândit la demisie" în faţa "polemicii" pe tema expulzării romilor. Oficialul a mai spus că, în cele din urmă, a renunţat la idee pentru că "a pleca înseamnă a dezerta".

"Ce să fac pentru a remedia? Să demisionez, m-am gândit", a recunoscut ministrul francez. "Este important să continui. A pleca înseamnă a dezerta", a adăugat oficialul. "Nu sunt mulţumit de ce s-a întâmplat, mă ocup de romi de 25 de ani. Nu sunt mulţumit de această polemică, de această maioneză verbală", a mai precizat Kouchner.

La câteva minute de la declaraţia ministrului de Externe, premierul Francois Fillon a declarat: "Nu numai că Bernard Kouchner nu a demisionat, dar a ţinut în faţa ambasadorilor un discurs, vineri, în care a apărat politica Guvernului şi, în particular, i-a criticat pe toţi cei care au utilizat cuvinte insuportabile, comparând repatrierile voluntare ale romilor cu deportările naziste".

Vineri, în timpul conferinţei anuale a ambasadorilor Franţei, ministrul de Externe francez a susţinut clar poziţiile lui Nicolas Sarkozy pe tema securităţii şi repatrierii romilor.

Bernard Kouchner este simbolul deschiderii spre stânga a Guvernului francez. După ce a deţinut funcţia de ministru în mai multe Guverne socialiste, el a acceptat să se alăture lui Nicolas Sarkozy, un preşedinte de dreapta.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: ministru de Externe Franta romi
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close