Antena 3 CNN Externe Ministrul german al Economiei a demisionat

Ministrul german al Economiei a demisionat

Ministrul german al Economiei a demisionat
Sursa foto: Michael Glos
08 Feb 2009   •   13:49

Ministrul german al economiei, Michael Glos, şi-a prezentat sâmbătă demisia, cu şapte luni înaintea alegerilor generale. Partidul său, Uniunea Creştin-Socială, i-a cerut să rămână în guvern. Uniunea Creştin-Socială este ramura bavareză, situată mai la dreapta scenei politice, a Uniunii Creştin-Democrate, conduse de cancelarul Angela Merkel. Ministrul şi-a motivat demisia prin vârsta înaintată şi necesitatea ?înnoirii? guvernului.
Glos şi-a exprimat în repetate rânduri frustrarea că a fost marginalizat, de la începutul crizei economice. El a ameninţat cu blocarea celor 50 de miliarde de euro, care constituie pachetul destinat stimulării economice, aprobat luna trecută de cancelarul Angela Merkel, în cazul în care programul de nu va conţine şi o diminuare a taxelor.
Presa relevă, însă, că relaţiile dintre Glos şi cancelarul Merkel s-au degradat pe fondul crizei economice. Ministrul economiei a criticat în public politica fiscală a guvernului, decisă de cancelar şi de ministrul social-democrat al Finanţelor.
Sursa foto: daylife.com
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Angela Merkel
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close