Antena 3 CNN Externe Ministrul german al Educaţiei: Orice străin va putea cere echivalarea diplomelor

Ministrul german al Educaţiei: Orice străin va putea cere echivalarea diplomelor

Ministrul german al Educaţiei: Orice străin va putea cere echivalarea diplomelor
Sursa foto: Foto: rundschau-online.de
18 Oct 2010   •   16:01

Ministrul german al Educaţiei, Annette Schavan, a anunţat că doreşte adoptarea rapidă a unor măsuri legislative pentru recunoaşterea diplomelor emise în străinătate, pentru a atrage aproximativ 300.000 de imigranţi calificaţi, informează AFP.
   
"Orice persoană care a studiat în străinătate va putea cere echivalarea diplomelor în Germania, iar economia germană va putea să se bucure de încă 300.000 de imigranţi", precizează Schavan.
   
Un proiect de lege în acest sens ar urma să fie adoptat până la sfârşitul anului.
   
"Calificările străinilor urmează să fie evaluate conform criteriilor germane", explică ministrul, subliniind că echivalările nu vor fi automate.
   
Potrivit Suddeutsche Zeitung, procedura de recunoaştere nu va depăşi trei luni, faţă de termenul de şase luni, vehiculat iniţial.
   
Măsura legislativă federală nu va viza toate domeniile, în condiţiile în care diplomele din domeniul ingineriei sau educaţiei ţin de resortul autorităţilor regionale.
   
Proiectul de lege vizează în special diplomele din domeniul sănătăţii, sistemului de îngrijiri medicale şi meseriilor.
   
Muncitorii care doresc recunoaşterea calificărilor în Germania ar putea fi supuşi unor teste practice şi teoretice, continuă Suddeutsche Zeitung.
   
Cancelarul Angela Merkel a intervenit zilele trecute în dezbaterea privind integrarea străinilor, cerând mai multe eforturi din partea imigranţilor.
   


×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close