Antena 3 CNN Externe Ministrul german de Externe apără libertatea de circulaţie şi de muncă în Europa

Ministrul german de Externe apără libertatea de circulaţie şi de muncă în Europa

Ministrul german de Externe apără libertatea de circulaţie şi de muncă în Europa
de S.T.    |    02 Ian 2014   •   11:56

Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, a apărat, joi, libertatea de circulaţie şi de muncă în Europa, în timp ce partidul său a criticat partenerii de coaliţie în dezbaterea privind numărul bulgarilor şi românilor care vin în Germania, relatează TheLocal.de, potrivit Mediafax.

El a afirmat că punerea sub semnul întrebării a acestei libertăţi de circulaţie şi de muncă "prejudiciază Europa şi Germania", într-un interviu acordat joi Süddeutsche Zeitung.

"Libertăţile europene sunt nucleul ideii noastre de Europa. Libertatea de circulaţie a muncitorilor este o parte vitală a integrării europene. Germania a beneficiat imens din aceasta şi cu siguranţă mult mai mult decât alţii. Chiar acum, mulţi tineri din sudul Europei vin la noi să înveţe şi să muncească. Ei ne aduc beneficii şi ajută, de asemenea, ţările din care vin", a explicat ministrul german.

Colegul său din cadrul Ministerului de Externe şi răspunzător de Europa Michael Roth a criticat CSU pentru că nu înţelege Europa şi nu vrea să o înţeleagă.


×
Subiecte în articol: Frank-Walter Steinmeier
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close