Antena 3 CNN Externe Ministrul german de externe avertizează: Încheierea crizei grave din estul Ucrainei este încă departe

Ministrul german de externe avertizează: Încheierea crizei grave din estul Ucrainei este încă departe

Ministrul german de externe avertizează: Încheierea crizei grave din estul Ucrainei este încă departe
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de S.T.    |    24 Iun 2015   •   12:38

În estul separatist al Ucrainei există riscul unei noi escaladări a conflictului, a avertizat ministrul german de externe Frank-Walter Steinmeier, în cadrul reuniunii de marți de la Paris cu omologii săi din Franța, Rusia și Ucraina, transmite Ukrinform, potrivit Agerpres.

''Regimul de încetare a focului nu este doar fragil, cu fiecare zi sunt tot mai mulți răniți decât în urmă cu câteva săptămâni'', a afirmat șeful diplomației de la Berlin.

Ministrul german a apreciat că ''încheierea crizei grave din estul Ucrainei este încă departe'', făcând apel la ''toate părțile implicate în conflict să depună toate eforturile pentru ca escaladarea militară să nu ajungă în punctul în care situația să scape de sub control''.

Frank-Walter Steinmeier a subliniat totodată că, fără respectarea acordului de încetare a focului, nu este posibilă îndeplinirea celorlalte condiții din înțelegerile convenite în februarie la Minsk. În context, ministrul german a insistat asupra retragerii armamentului greu din zona de conflict și a accesului liber al observatorilor OSCE în regiune, apreciind că aceste măsuri pot duce la reglementarea politică a conflictului.

×
Subiecte în articol: Frank-Walter Steinmeier Ucraina Kiev
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close