x close

Ministrul german de externe, ÎMPOTRIVA aderării Ucrainei la UE şi NATO

de A.M.P    |    23 Noi 2014   •   20:02
Ministrul german de externe, ÎMPOTRIVA aderării Ucrainei la UE şi NATO 482 Foto: .pri.org

Ministrul german de externe, Frank-Walter Steinmeier, s-a pronunţat împotriva aderării Ucrainei la NATO și UE, informează agenţia de presă RIA Novosti, citând un interviu al şefului diplomaţiei de la Berlin pentru publicaţia Spiegel, scrie Agerpres.

"Consider posibile (stabilirea unor) relaţii parteneriale între Ucraina şi NATO, nu şi un statut de membru", a declarat Steinmeier în interviul menţionat.

De asemenea, Frank-Walter Steinmeier nu consideră realistă nici aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană într-o perspectivă imediată, pentru că, în opinia sa, modernizarea economică şi politică a fostei republici sovietice este "un proiect pentru mai multe generaţii".

"Modernizarea Ucrainei este un proiect pe termen lung. La ora actuală, nu are sens să se facă speculații în legătură cu aderarea (Ucrainei) la UE", a declarat Steinmeier.

Reprezentantul Departamentului de Stat al SUA, Jeff Rathke, a declarat vineri că Washingtonul sprijină aspiraţia Ucrainei de a adera la NATO, dar că decizia finală trebuie să-i aparţină Kievului.

Anterior, într-un interviu acordat postului britanic de televiziune BBC, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia are nevoie de "garanţii de 100%" în privinţa neaderării Ucrainei la NATO.

Potrivit lui Peskov, desfășurarea treptată de forţe NATO tot mai aproape de frontiera Rusiei provoacă tot mai multă îngrijorare la Moscova.

 

Citeşte mai multe despre:

Frank-Walter Steinmeier Ucraina
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati