Antena 3 CNN Externe Ministrul german de Finanţe: Dacă o ţară vrea să iasă din zona euro, trebuie să acceptăm acest lucru

Ministrul german de Finanţe: Dacă o ţară vrea să iasă din zona euro, trebuie să acceptăm acest lucru

Ministrul german de Finanţe: Dacă o ţară vrea să iasă din zona euro, trebuie să acceptăm acest lucru
Sursa foto: Foto: fxtimes.com
28 Feb 2012   •   17:19

Dacă o ţară va decide să iasă din zona euro sau din Uniunea Europeană faptul ar fi regretabil dar ar trebui acceptat, este de părere ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schauble, informează AFP.

"Zona euro şi Uniunea Europeană se bazează pe anumite principii, între care libertatea, statul de drept, non-discriminarea. Dacă o ţară va decide să plece, am regreta acest lucru, dar va trebui să acceptăm, conform acestor principii", a declarat Schauble, marţi, într-o conferinţă de presă la Berlin.
   
Ministrul a fost întrebat în special despre Grecia, pentru care deputaţii germani au acceptat luni, nu fără critici, un al doilea plan european de salvare.
   
Ministrul german de Interne, Hans-Peter Friedrich, a fost mai incisiv într-un interviu publicat în această săptămână de săptămânalul Der Spiegel.
   
"Nu vorbesc despre excluderea Greciei ci despre crearea unor stimulente care să nu poată fi refuzate. Şansele Greciei de a-şi recâştiga competitivitatea sunt mai mari în afara zonei euro, decât dacă ar rămâne în uniunea monetară", a afirmat Friedrich.
   
Această idee a provocat rumoare în majoritatea guvernamentală a cancelarului Angela Merkel, care susţine menţinerea Greciei în zona euro.



×
Subiecte în articol: Wolfgang Schäuble Grecia Der Spiegel
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close