x close

Ministrul iranian de Externe regretă atacul asupra ambasadei britanice de la Teheran

de A.M.P    |    05 Dec 2011   •   10:25
Ministrul iranian de Externe regretă atacul asupra ambasadei britanice de la Teheran 482 Foto: Intact Images/EPA

Ministrul iranian de Externe Ali Akbar Salehi regretă incidentele produse la sediul ambasadei britanice de la Teheran, informează The Telegraph.

Această declaraţie a fost făcută de ministrul german de Externe, Guido Westerwelle, în urma unei întâlniri oficiale cu omologul său iranian.

"Referitor la atacul asupra sediului ambasadei britanice de la Teheran, ministrul iranian de Externe şi-a exprimat un profund regret şi a dat asigurări că astfel de incidente nu vor mai avea loc" a declarat oficialul german Guido Westerwelle.

La sfârşitul lui noiembrie, zeci de protestatari islamişti radicali au atacat, ocupat şi devastat ambasada Marii Britanii la Teheran, cerând închiderea ei. Personalul diplomatic al ambasadei a putut ajunge într-un loc sigur din interiorul sediului şi nimeni nu a fost rănit.

Acest atac, comis fără ca poliţia să intervină pentru a-l împiedica, a suscitat marţi un val de condamnări internaţionale, Consiliul de Securitate al ONU denunţând incidentul "în termenii cei mai severi", în timp ce Iranul şi-a exprimat "regretul".Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati