Antena 3 CNN Externe Ministrul israelian al Apărării respinge planul de pace propus de John Kerry şi îl jigneşte pe oficialul american

Ministrul israelian al Apărării respinge planul de pace propus de John Kerry şi îl jigneşte pe oficialul american

Ministrul israelian al Apărării respinge planul de pace propus de John Kerry şi îl jigneşte pe oficialul american
15 Ian 2014   •   14:51

Ministrul israelian al Apărării, Moshe Yaalon, a criticat în termeni duri planul de pace cu palestinienii, propus de Secretarul de Stat american, John Kerry, pe care l-a şi jignit în discuţii private, purtate cu oficialii israelieni şi cei americani.

Conform publicaţiei Yedioth Ahronoth, Yaalon a spus că planul pus la punct de Kerry "nu valorează nici cât hârtia pe care a fost redactat", iar şeful diplomaţiei americane este o persoană "naivă şi plictisitoare".

"Propunerile americane privind securitatea graniţelor nu vor duce nici la securitate, nici la pace. Numai prezenţa militară israeliană în Valea Iordanului va putea garanta securitatea Israelului", a declarat Yaalon, citat de aceeaşi sursă.

Propunerile de pace elaborate de Kerry prevăd un plan de securitate în Valea Iordanului din Cisiordania ocupată. Dacă planul va fi pus în practică, trupele israeliene vor fi nevoite să se retragă din regiune, lucru care nu este deloc pe placul admnistraţiei de la Tel Aviv.

×
Subiecte în articol: John Kerry israel, tel aviv Palestina
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close