Antena 3 CNN Externe Ministrul israelian al Apărării şi-a anunţat retragerea din viaţa politică

Ministrul israelian al Apărării şi-a anunţat retragerea din viaţa politică

Ministrul israelian al Apărării şi-a anunţat retragerea din viaţa politică
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    26 Noi 2012   •   13:39

Ehud Barak, ministrul israelian al Apărării, a anunţat că renunţă la viaţa politică, urmând să se se retragă devinitiv după formarea unui nou guvern în urma alegerilor legislative programate pe 22 ianuarie 2013.

„Am decis să mă retrag din viaţa politică şi să nu particip la următoarele alegeri”, a spus Barak într-o conferinţă de presă la Tel Aviv, potrivit AFP.

„Simt că mi-am epuizat viaţa politică. Sunt mai multe căi prin care îmi pot servi ţara, nu doar politica”, a mai spus oficialul israelian, adăugând că dorinţa de a petrece mai mult timp alături de familie a avut importanţa sa în luarea deciziei.

Anunţul lui Barak este cu atât mai surprinzător cu cât a fost făcut la puţin timp după ce sondajele au arătat că partidul pe care îl conduce, Atzmaut (Independenţa), a cunoscut o creştere importantă, în special după recenta ofensivă militară a Israelului în Fâşia Gaza, notează AP.

În vârstă de 70 de ani, Ehud Barak este considerat drept unul din cei mai buni experţi militari israelieni. A avut un parcurs prestigios şi a intrat pe scena politică în anii '90, după ce a ieşit din rândurile armatei.

În armata israeliană, Barak a fost şef al Direcţiei de Informaţii Militare, comandant al Comandamentului Teritorial de Centru şi şef al Marelui Stat Major.

După ce a trecut în rezervă şi a intrat în politică, Ehud Barak a fost, cronologic, ministru de interne, ministru de externe, iar apogeul l-a reprezentat postul de premier, ocupat între 1999 şi 2001.

În actualul guvern, condus de Benjamin Netanyahu, Ehud Barak deţine funcţiile de prim-vicepremier şi ministru al Apărării.

La 17 ianuarie 2011, Ehud Barak a anunţat că părăseşte Partidul Muncii şi, alături de cinci colaboratori, înfiinţează un nou partid politic de centru, sionist şi democratic, Atzmaut (Independenţa).


×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close